Sjukgymnastik kan hjälpa den som är drabbad av Alzheimers

Enligt demensförbundet, så kan en person som drabbats av Alzheimers må bättre av att utföra fysisk träning. Det ska göras studier och forskning kring detta och en person som fått stipendium för detta är Annika Toots, som är sjukgymnast och doktorand. Sjukgymnastik kan vara bra för den drabbade, då det är enklare form av fysisk träning. Alla demenssjukdomar är psykopatologier, vilket innebär att det är en sjukdom i hjärnan som gör att det blir en nedsatt kognitiv funktion hos personen som gör att de inte kan utföra dagliga sysslor eller aktiviteter.  Med sjukgymnastik kan man stimulera olika delar av kroppen. Det genom handling och rörelse. Kognitiv funktion kan förbättras av fysisk träning, då det gör att man använder sig av uppmärksamhet, minne, perception, verbal förståelse och att man aktiverar kroppen. Med sjukgymnastik kan man bibehålla rörelseomfånget och arbeta med att bibehålla nödvändiga muskler. Boka en  sjukgymnast genom: Idrottsskadeexperten

 

 

Minska risken att drabbas av Alzheimers

Genom att utföra enkla fritidsaktiviteter så kan det minska risken för Alzheimers sjukdom med 50%. Det finns forskare som har sett att det blivit förbättringar hos äldre personer som regelbundet rör på sig och det genom promenader, cykling, simning, dans eller till och med trädgårdsarbete.

Fysisk träning har genom studier visat att det minskar risken att drabbas av sjukdomen. Sedan är det bra att även äta Omega3, då det förbättrar minnet. Se även till att dricka alkohol i måttliga mängder, och studier har visar att de som dricker lite eller måttligt med alkohol har lägre risk att drabbas än de som dricker mycket eller inte alls.

Se även till att få i dig mycket frukt och grönt, samt äta mycket medelhavskost, som kan minska risken för demens. Det är även bra att undvika rökning samt se till att hålla vikten på en bra nivå. Annat du kan göra är att hålla igång hjärna med olika saker samt ha ett rikt socialt liv med sociala aktiviteter.