Övningar som hjälper den som är drabbad av Alzheimers

Alzheimers sjukdom är en neurodegenerativ sjukdom och det är ofta så att man drabbas av korttidsminne eller förlorar olika kognitiva förmågor, som att tala, eller att koncentrera sig.

Alzheimers kommer främst hos människor som är 65 år eller äldre. I den här texten ska vi ge tips på några övningar som hjälper dig att hålla igång hjärnan. Dessa typer av övningar kan hjälpa dig att senarelägga eller helt förebygga Alzheimers.

Övningar för att träna hjärnan

Eftersom sinnet är som en muskel, så bör den tränas den med. Tränar man inte så förtvinar den! Det finns en mängd övningar som går att göra, som en daglig rutin i vardagen. En sak du kan göra är att ta ett bad, eller en dusch, med stängda ögon. Du ska hitta kranen, schampot, tvålen utan att tjuvkika! Det gör att du utvecklar andra sinnen så som känsel, och att hjärnan arbetar på lite.

Om du är högerhänt, försök använda din vänstra och tvärtom. Det kan du göra när du gör vanliga saker som att borsta tänderna, öppna skåp, skära bröd, med mera.

Se till att lägga saker på olika platser, så att du inte vänjer hjärnan att de ska ligga på en viss plats. Det gör hjärnan lat, och det är inte bra. Se även till att gå olika vägar varje dag, till jobbet, skolan, butiken, annars är det även här så att hjärnan vänjer sig vid en väg, du behöver överraska den lite!

klicka här: 7 nyttiga övningar

Träna din hjärna

Att lära dig saker utantill är bra, så som telefonnummer, datum med mera. Ofta så kan man inte sånt längre, man använder datorn, eller sin smartphone. Öva hjärnan genom att minnas mer! Ett sätt att öva memorering och hjärnan är via sudoku, schack, korsord med mera. Det är även bra att läsa mer böcker! Läs inte saker bara för att du måste utan hitta noveller eller romaner du gillar. En annan idé är att läsa högt för att stimulera din hörsel.